Untitled

Chalfont St Giles Cottage Modernisation

Converting this small cottage into a modern family home meant that every aspect of the property was redesigned to encorporate a side extension, creating a new stairway and toilet/bathroom facilities to each level.

The side extension allowed access to the roofspace, so a new family bedroom could also be created. While removing the old starway, created greater space throughout the older parts of the property.

The location of the property meant that natural light was limited on the ground floor kitchen area. Removal of the separating wall between the lounge and kitchen admits much more light into the ground floor, from both aspects.

In order to reduce his costs, we awere able to work with the client, who could tackle many of the fitting and decoration tasks for himself.